Wie is Nelsson? Alvast een inkijkje 🙂

Nelsson is een graphic novel, een leesboek met veel grappige tekeningen. Zelfs voor kinderen met ‘leesvrees’ wordt lezen een feest en zo kan er liefde voor boeken ontwikkeld worden, wel zo goed in een tijd vol vluchtige digitale afleiding!

Het viert de imperfectie! Gaat het soms niet zoals je wil,  niet erg, iedereen heeft dat, ook je vader, irritante broer of vriendje. Er is altijd een uitweg, want fantasie kent geen grenzen. Zelfs een dyslectische salamiplakje of suikerklont kan jou dat vertellen. Het boek is een tegengeluid tegen de prestatiedruk: een kind meer laten mogen in plaats van zoveel moeten.

 

Nellerike schreef en tekende alles zelf en werd daarbij geïnspireerd door de verhalen over haar Indonesische opa. Gedreven door de wens om te leren (zijn ouders waren analfabeet) vertrok hij ergens in het interbellum op zijn 17e met maar 1 kist met spullen per boot naar Nederland. Daar studeerde deze zwarte avonturier medicijnen, trouwde met een blonde Friezin en werd kinderarts in Utrecht. Zijn bijzondere verhalen vormen voor Nelsson de uitweg uit de vele grappige o zo herkenbare ‘niet-flexe’ situaties!

Kortom, Nelsson is een boek om heel erg blij van te worden… en om hard te lachen!

Een fragmentje

Boekfragment 1
boekfragment 2
taxi

Meer Nelsson

Tips voor je boekbespreking

(de PDF komt eraan!)

Tips voor je boekbespreking

Kleurplaat

(PDF Download)

Kleurplaat

Boek kopen?

Je kunt Nelsson eenvoudig bestellen via de Libris webshop van Singel Uitgeverijen.

Wist je dat…

  • Nellerike haar saaie fietstocht naar school leuker maakte door met haar vriendin eindeloos te praten als zelfverzonnen grappige personages?
  • Nellerike als Nel Fonduestel belachelijke verhaaltjes schreef voor en over klasgenoten in een zelf geknutseld krantje?
  • Dat alle brieven van opa geïnspireerd zijn op verhalen over Nellerikes Indonesische opa?
  • Dat Nellerikes vader echt trompet speelt en haar moeder er soms gek van wordt?
  • Dat Nelsson in het Engels ‘de zoon van Nel” (Nel’s son) betekent? Dus het is misschien wel een beetje de zoon van Nellerike ;-)!

Contact opnemen

AGENT

Bureau Grosfeld
T: 020 447 02 18